活細胞元素
The Oil Man

LIVANA SAYS

用開油你就知佢係寶(試上手應該會流口水🤤),我地 Pitanium 最有份量既寶藏級產品!佢既成份珍貴到我只捨得搽面,連上個星期對手起紅敏感我都只係捨得一滴一滴咁搽,佢叫做 The Oil Man 活細胞元素!

做左幾廿年人,

”點解我成日乾?”

”點解我成日油?”

”點解我成日敏感?”

每個人梗有 D 問題,但係明明細個無,大個點解有,仲要愈黎愈嚴重點努力護膚都唔走!而家話你知點解!

有紋就去紋,有斑就去斑,乾就補水,呢種 ”What” 既護膚概念係有 D 固步自封,產品成份可以好好,但好難會再對皮膚有驚喜。而專業護膚係 ”Why” 既層次,應該係當每一個問題出現既時候問:點解會乾?點解會有斑?點解會有紋?乾,唔係因為唔夠水,係因為皮膚細胞唔識鎖水。有斑,係因為皮膚細胞生長既時候代謝唔到黑色素。而老,皮膚裏面存在左好多炎態細胞!呢種炎態細胞唔係紅、腫、痕個種敏感炎症,係另一種,慢性隱性存在係細胞既炎態!一種身體系統唔可以正常運作既狀態!離不開呢個狀態,乾者愈乾、油者愈顯油,問題老是常出現!

用呢幾年流行既無麩質飲食法(Gluten Free)舉個例子就易明 D!點解減肥有 D 位咁難減,有時減極身型都唔理想,好多時係因為身體發緊炎唔知,腸胃敏感同消化差令我地身體慢性進入炎態,Gluten 麩質就係一個經典例子,係小麥大麥等食物都有,戒 Glutens 唔係因為佢變脂肪,初初只係比對Gluten 有敏感嘅人戒,但慢慢發現佢會係其中一個阻礙你瘦既起因,想減得好D 戒左佢再加埋做運動食健康 D 已經好有效果!

皮膚都係一樣,乾、紋、敏感、你識搽野敷 Mask,就唔講太多啦!但呢 D 問題只係緩和,甚至愈黎愈嚴重,唔一定係搽野搽得夠唔夠,搽好多野,同好努力減肥道理係一樣,但原來只要解決到炎態細胞產生既問題,搽少少野都已經令皮膚眼前一亮!無炎狀態就係咁!

無論係上面講日積月累既慢性炎態,定係典型紅、痕、暗瘡粉刺個種,將皮膚帶離炎態細胞,The Oil Man 直接幫你攪掂佢!佢兩三滴完全夠有突,有極高既表皮穿透性,用完唔會油笠笠、皮膚超滑、即時去炎、將所有護膚品都變得更加效果同價值,就係因為細胞既無炎狀態!

The Oil Man 活細胞元素,唔係假油乳化劑、唔係優化油、係一支複方工藝油,即係將足足 8種純度高最有皮膚價值而密度唔同既天然真油以最細緻法國油分子真空高轉分離技術打散,再完美 Blend 埋一齊,呢種唔再係人手工藝,係科技層面既分子工藝!

”乜油唔係浮面嫁咩,點解唔笠既?”

係!不過 The Oil Man 油分子細到可以穿透表層皮膚,一邊做細胞既炎態守護,另一邊又依然可以係細胞壁外面緊緊地包住入面既養份、水份、護膚品!

細胞級既油,係唔會笠,仲有 D 乾爽😂 咁係唔係 Face Oil 護膚油?唔算!Face Oil 係較大分子,留係皮膚表面,The Oil Man 會係細胞層面運作,唔 Block 毛孔!用法上都會唔同!


The Oil Man 入面是但一隻油都夠資格成為價錢過千既護膚油:

1.葡萄籽油 (保濕鎖水)

2.堅果油 (加強細胞連繫)

3.荷荷巴油 (抗皺抗黑頭)

4.玫瑰果油 (細胞修復,改善色素)

5.甜杏仁油 (加快細胞生長)

6.茶花籽油 (抗 UV,強效嫩膚)

仲有主角

7.黎自加拿大純度最高既系精華油!

就係之前微軟面霜同埋洗面奶媽入面都有既”草”油🌱30ml 入面有 800mg!抽取最安全穩定同埋有價值既部份,完美融合做 Pitanium The Oil Man,一個大大加強細胞活性既元素😍 趕走炎態細胞,就係佢!

我敢講!市面上有”草”油🌱既護膚品,The Oil Man 都可以話係最吸收用得人最舒服而且效果最好個支!將每一粒積落積落既繃緊細胞完全放鬆到無炎 Mode,就好似每一日都令皮膚細胞進入上面講身體 ”Gluten Free” 既狀態!!皮膚缺水、色素、紋、敏感、發炎、無彈性、無光澤,通通都可以好好根治!唔再係乾就補水,油就控油既概念!無論乾肌、油肌、定係敏感肌,都會因為進入左無炎狀態而令到本身膚質既問題消失,除左 ”More Than 夠” 之餘仲會將皮膚滋養到接近中性肌!

真係對護膚好講究,係樽頸位,好想有新元素改善到皮膚品質既用家;好敏感,仲好易出紋呀、乾既皮膚; 真係好想搵一支做到野又唔笠既油既用家,The Oil Man 會令你覺得唔單止皮膚好,仲 ”Feel Very Good”!

記住,佢分子好細同埋超濃縮,1-2滴已經夠 Calm 晒成塊面,唔洗多!當平時 Facial Oil 咁用,Cream 後大範圍單搽,會好浪費同埋無意思!用 The Oil Man 一定係咁用:

想清爽嘅,Mix Toner!

想好推嘅,Mix Cream!

想貼妝啲嘅,連粉底都可以 Mix!

好既油,唔會好笠唔會黏塵!一推就入,唔洗點按,唔單止佢自己會滲入皮膚,就算 Mix 落好唔吸收既 Cream 一齊用,支 Cream 突然會變得好好用,用過 The Oil Man,係會有搣唔甩既可能😂 好大機會用唔番其他油產品🙈 不過無論組合 Toner 又好 Cream 又好一齊用,都唔係最重點,重點係👉🏻 無炎細胞,皮膚係會老得好慢好慢,問題好少好少,搽乜效果都會好好多!

30ml
- 1 +


 

WHY ARE WE SELLING THIS
 
 

Pitanium The Oil Man 活細胞元素可滿足希望得到最完美皮膚狀態的高階用家需求,它是由法國的複方工藝油,將多種價值連成的超濃縮天然真油以小分子真空分離並完美融合,製造技術高端,以極高的滲透力將護膚價值及一向只能停留在表層油性護膚產品升華到細胞級別,將 The Oil Man活細胞元素混合平日使用的護膚產品,一方面可以大大提升產品價值與效能,另一方面令用家皮膚可以達到無炎態狀態,衰老、缺水、出油、敏感、暗啞、粗糙等問題輕鬆得到改善。



 



 

DESCRIPTION
 
 

#不笠的油 #高滲透複方真油 #工藝油 #細胞級的保養 #無炎態 #不老細胞 #不缺水的乾肌 #不敏感的敏感肌 #夠乾爽的油肌 #又滑又透了


無炎性細胞狀態,突破護膚瓶頸

Pitanium The Oil Man 活細胞元素 擁有剛柔並重而且極高效的鎮靜效能,不單止可以即時將皮膚細胞由不同的敏感狀態即時鎮靜,同時可以將皮膚隱性的炎性中和,將皮膚細胞帶到無炎態細胞──最佳的皮膚狀態。可以改善大多數頑強皮膚問題,同時令皮膚的吸收分解及運作效率大大提升,使用其他護膚產品的效能亦一併倍增。


問題終結者,解決膚質既定問題

乾性皮膚會出現缺水、老化及皺紋問題;敏感皮膚會經常出現泛紅、痕癢、甚至多種敏感徵狀;油性皮膚會出現毛孔、出油或暗瘡問題。而隨著年紀愈大,皮膚細胞的失衡及炎性都會令既定的膚質問題變得愈來愈嚴重同時護膚效能亦會大大降低,Pitanium The Oil Man 活細胞元素可以趕走皮膚衰老細胞的隱性炎態,令細胞的運作提升同時大大減少膚質既定問題。


最親膚的天然高貴油份,最高滲透的份子合成

Pitanium The Oil Man 活細胞元素 內含由多種獨當一面的高貴的親膚油份複方組成:葡萄籽油(保濕鎖水)、堅果油(加強細胞連繫)、荷荷巴油(抗皺、抗黑頭)、瑰玫果油(細胞修復、改善色素)、甜杏仁油(加快細胞生長)、茶花籽油 及 系植物精華油。Pitanium 將多種油份子多次分離到極少份子,再完美融合,令 The Oil Man 擁有極高滲透性,使用後不油膩、不黏稠、不阻塞毛孔。


濃度純度最高的系植物油,王者中的王者

系植物油是近年護膚品界的最大發現,它擁有前所未有的細胞鎮靜及抗衰老效能,但因質地黏稠所以對製造技術的要求極高,而 Pitanium The Oil Man 活細胞元素不單止使用了最高等級的法國真空高轉分離技術將精華份子打造得極細緻,更采用了加拿大最高等級的系植物以攝取最高品質、高純度、高安全性成份,令產品成為同級高端產品中無論效能及使用感都有過之而無不及。


混合本身的護膚產品,一滴入魂

Pitanium The Oil Man 活細胞元素 擁有多種頂級油份的超濃縮因子,只需要使用時只需 1-2滴便有完全足夠可以將全面的皮膚細胞帶到無炎性狀態,而小份子特性亦可以輕易與不同的產品自然混合,The Oil Man 最佳的使用方法是混合其他護膚產品(如爽膚水、面霜)一併使用,一邊提高護膚產品的皮膚價值,另一邊大大提升其他產品的吸收及分解效率。



 



 

HOW TO USE
 
 

於簡單潔面後即可使用,而我們會建議基本配搭其他護膚品的次序如下:爽膚水 > 精華 >  The Oil Man > 面霜


TIPS: 另外亦可將數滴 The Oil Man 加進任何護膚品一同使用或配合按摩得以逹到最佳的體驗







 

COMPOSITION
 
 

攝取精華 (800mg):近年最矚目的護膚成份,有效的改善皮膚發炎問題、舒緩皮膚敏感、提高皮膚的自我修復能力,具有抗發炎特性

葡萄籽油 保濕滋潤、具有抗炎、抗氧化作用,可抑制黑色素產生

摩洛哥堅果油 有效鞏固肌膚保濕皮脂膜,可調整肌膚底層的水油平衡,改善出油、乾紋或脫皮情況

荷荷巴油 平衡油脂分泌,可預防皺紋,使皮膚恢復活力和光澤,可皮膚改善過敏或發炎情況

玫瑰果油 抗炎抗氧化劑,鎮靜和保濕乾燥敏感的皮膚,有助修復和再生受損的皮膚組織,可改善色素沉著和皺紋等問題

甜杏仁油 舒緩與抗敏,減輕皮膚發癢現象,消除紅腫、 乾燥和發炎

茶花籽油 含有豐富的維他命E,有抗衰老的功效,彈性減少皺紋

柳珊瑚提取物 消除炎症、 抗衰老、降低並保護皮膚遭受刺激

廣藿香 促進細胞生⻑、止癢、對粉刺、油性膚質效果佳

Lumiskin 抑制酪氨酸酶的活性、美白

藍藻提取物 促進細胞生⻑、抗皺、舒緩、抗炎


Volume 30ml 

Made In France