透明通拿
Clarifying Tonic

LIVANA SAYS

呢幾年聽太多客人同朋友話:「我轉左支金盞花 Toner 就爛面啦!」、「我轉左支青 Toner 就係咁出油!」、「我轉左支綠茶 Toner 塊面就勁痕啦!」🙈🙈🙈

一支好既 Toner 實在實在太重要!洗完面沖完涼第一個接觸既 Skincare係佢,份子比精華面霜都要細得多!重點係”識用”!識用 Toner,係一個對皮膚既眷顧,唔識用 Toner,會錯過左好多好多皮膚既進步空間!搵到一支好既 Toner 絕對要 D 運氣,而用左唔岩自己既 Toner 就可大可小!

今日主角係 Pitanium Clarifying Tonic  ”透明通拿”,一支無膚質限制,咩膚質都岩用,同時唔會引發任何問題,皮膚只會愈用愈好,問題愈黎愈少!

前排將佢比左幾個朋友試,個個都話:好好用!快 D 出!

其實我聽個時真係好想知,透明通拿無色無味又好水,究竟佢地可以有 D  咩睇法,而覺得好好用呢?😂)

其實之前買過一支 C 字頭既法國既 Toner,我真係好鍾意好鍾意(原料短缺已經停產了😕),佢就係 Exactly 呢種水到不得了既 Texture,無色無味,第一次用既時候,我仲係覺得咁細支咁似水既野點解賣成 9百蚊?用左一個星期之後,我開始覺得佢超值! D 皮膚好軟、毛孔好乾淨、好通透好有光澤,最重要既係,D 粒粒再無得閒就走出黎😮

其實好既 Toner 係要咁簡單,反而呢幾年 D 品牌夾硬塞多左好多高強度既成份入去,令到好既 Toner 真係愈黎愈罕有,Toner 既作用比起提供營養比皮膚,更加注重點樣拎走/淨化一 D 本身唔應該係健康皮膚度既野,同時可以穩定皮膚狀態,令皮膚可以好好咁吸收同埋運用之後搽既 Skincare!

Pitanium 透明通拿,係完全 100%最正統既 Toner 基因,用左 2021製造技術既產物!如果有潔癖,絕對會愛不釋手!搽就搽到皮膚好好,抺就抺到皮膚好乾淨,無錯!係抺!佢既特點係超強污垢分離力,淨化肌底!佢加入左大量既親膚淨化小粒子,可以將唔屬於皮膚既大小粒子同皮膚分離!而我既習慣係洗完面後一定會用佢倒係濕棉係面上打幾圈,抺完係見到棉上面有灰灰黃黃既野抺左出黎,個 D 就係平時落妝洗面都洗唔到既底層污染同埋油垢,當皮膚底面都乾淨晒,唔單止吸收好多,連色澤都已經係兩回事!

有 Toner 加棉抺呢個習慣 1-2個星期之後,會發現皮膚通透同埋有多 D 血色,原因係除左乾淨之外仲因為皮膚無晒老化角質,透明通拿本身有軟化角質同埋小份子保濕既功能,每一次用棉抺既時候,其實都係一次皮膚既 Daily Peel,將個一日推出黎既老化角質去走,令皮膚每日 Keep 得住表面既高折射度!咁就做到皮膚有通透同細緻既觀感🤤

另一個用法,Pre-Cleansing!即係話,如果皮膚偏敏感,有時會用一 D 比較強度高 D 既洗面、護膚品之前,搽左佢先或者先用佢黎抺面,皮膚細胞會進入一個鎮靜既穩定狀態,硬淨好多唔會咁易敏感同時又會增加到皮膚既吸收力😈

仲記唔記得以前好興既導出導入機?永遠都係導出先再到導入,可以咁去理解,唔導出其實導入一定唔會有效率,皮膚唔係一個最輕鬆既”Mood”又唔夠 Capacity,導入幾多山珍海味比皮膚都吸收唔到,吸收到都用唔到!而 Pitanium 透明通拿,就係要 2021年既最新配方,深入皮膚取代成個導出過程!每次用都係一次皮膚淨化、導出同埋 Daily 去除老化角質!除左有潔癖既用家,成日覺得自己出油、食煙、同埋毛孔唔夠乾淨既用家,佢會比到一種又乾淨又舒服既快感你😍

我成日都覺得,揀 Toner 最大既盲點就係分膚質!淨係分乾性油性敏感去揀,會令到好多時簡簡單單想要支令皮膚好既 Toner 都無乜選擇,但係其實無論咩膚質都好,”乾淨”同埋”水份”都一定岩洗, 愈乾淨、愈夠水份既皮膚,一定愈好!而 Pitanium 透明通拿,就係令我地既皮膚徹底既乾淨、鎮靜、夠水份,好既皮膚,就係係一支好 Toner!

shipping

200ml
- 1 +


 

WHY ARE WE SELLING THIS
 
 

Pitanium Clarifying Tonic 透明通拿 是為完美的健康皮膚而悉心打造的高效能爽膚產品,韓國的研發團隊透過最高端的製造技術將各種皮膚元素打造到極細份子,並加入大量皮膚淨化及保濕元素,可以快速滲透到皮膚底層進行極有效率的徹底清潔及水份補充,大大提升皮膚狀態及吸收力,同時幫助皮膚更有效分解及後所吸收的護膚營養。


小份子構成的 Pitanium 透明通拿 可以輕易分離皮膚上的化學物質(例如化妝品、空氣污染物及油垢),配合化妝棉用作洗面產品後的二次清潔,而且Pitanium 透明通拿中包含大量的鎮靜因子,可為敏感皮膚預先作強化,是使用任何刺激性的產品或進行高強度療程前作的最佳準備的好幫手。



 



 

DESCRIPTION
 
 

#抗敏 #水份因子 #超淨化 #袪角質 #提高皮膚亮度 #通透肌 #任何膚質 #收毛孔 #清黑頭 #抗豆豆粉刺 #無酒精無香精無色素


Pitanium 中的潔癖王,皮膚的清理師

Pitanium 透明通拿 擁有大量極小份子的皮膚淨化粒子,可以作皮膚二次清潔,快速進入皮膚底層並將皮膚底層的污垢及油垢分離,帶走大量影響皮膚吸收及運作的有害物質,快速移除各種皮膚改善障礙,全面提升皮膚的清徹度及代謝速度。

最好的開始,是打造完美皮膚的必需品

有足夠水份的皮膚是最有利吸收的,Pitanium 透明通拿 的小份子保濕因子會輕易滲入各層皮膚補足水份,令皮膚大大增加吸收力,同時亦會加強皮膚分解養份及代謝的能力,倍大各種護膚品及療程的較果,是打造完美皮膚的必需品。

皮膚觀感全方位提升,消滅皮膚問題

開始使用 Pitanium 透明通拿一週開始,皮膚的通透度及色澤會有明顯的改善,與此同時,Pitanium 透明通拿亦會持續分解老化角質,大大改善皮膚吸收度及色澤問題,與此同時,因持續的底層清理及水份補足,毛孔、出油、敏感、黑頭、暗瘡及粉刺問題會漸漸得以解決。

抗敏鎮靜,將皮膚帶進高佳狀態

Pitanium 透明通拿 可以用作皮膚的2次清潔同時亦可用作護理前的最佳準備,它含有大量豐富的抗敏鎮靜粒子,可以將肌底的皮膚細胞帶到最強壯及穩定的狀態,為敏感乾性皮膚作最有效的快速準備,準備好狀態去吸收各種護膚品。

溫和不刺激,無酒精無香精無色素

Pitanium 透明通拿 以天然草本為主要元素,並沒有以任合形式添加酒精,香料及人造色素,100%安全健康,不會造成任何皮膚刺激及傷害,同時成份極為親膚,擁有對皮膚的零排斥性,容易吸收,快速分解使用。



 



 

HOW TO USE
 
 

1. 潔面後,精華前使用,塗抹適量到面上便可。

2. 配合化妝棉塗抹在皮膚上,沿著皮膚紋理由內向外輕輕打圈。







 

COMPOSITION
 
 

主要成份:

甘油: 擁有高效保濕力,可以幫助皮膚保濕,減少乾燥,讓皮膚柔軟光滑。

檸檬酸: 具保濕、抗老化、代謝角質、亮白等功效。

尿囊素: 保濕滋潤、抗敏、有效軟化角質、收細毛孔功效,可使肌膚回復細緻光滑。

丁二醇: 幫助肌膚抓水、溶解髒污、幫助活性成份滲透。

辛二醇: 具有優異的護膚、除臭、保濕及抑菌功效。

甘草酸二鉀: 具強效抗氧化功效、增加皮膚防禦力、提升皮膚彈性及保水度。


*本產品不含酒精、香料、及人造色素


Volume:200ml

Made in Korea